Termeni si conditii generale
Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de produse, de catre S.C. Printflex Studio S.R.L. (numita botanica-atelier.com in continuare), prin intermediul magazinului virtual www.botanica-atelier.com.
Legea aplicabila este cea a statului roman.
Folosirea acestui site implica acceptarea Termenilor si Conditiilor listate mai jos.
Prin accesarea si utilizarea a site-ului reiese acordul dvs. expres si explicit cu privire la acceptarea acestor termeni si conditii.
Prin plasarea unei comenzi pe acest site, acceptati in mod explicit ca aceasta comanda implica o obligatie directa de plata a produsului / produselor selectate.
Cumparator – persoana fizica sau juridica sau alta entitate care plaseaza o comanda confirmata de vanzator.
Vanzator – S.C. Printflex Studio S.R.L., identificata cu CUI: RO30201413, Nr. Reg. Com. : J5/766/2012, cu sediul social pe Str. George Washington nr. 9A, Oradea 410242, jud. Bihor, Romania si Punct de lucru: Str. Memorandumului, nr.4, ap.11 A, Cluj-Napoca, cod postal: 400114, jud. Cluj, Romania.
Comanda – un document electronic aparut ca forma de comunicare intre botanica-atelier.com si cumparator, prin care botanica-atelier.com este de acord sa livreze produsele comandate si cumparatorul este de acord sa achite contravaloarea acestora.
Produse – bunuri care urmeaza a fi furnizate de catre botanica-atelier.com cumparatorului ca urmare a contractului incheiat – o comanda confirmata de catre vanzator.
- Informatii despre produs
In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca.
Preturile produselor de pe acest site sunt informative si pot suferi modificari neanuntate. Promotiile prezentate pe site sunt valabile in perioada de timp mentionata / in cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile.
Produsele comercializate prin intermediul site-ului botanica-atelier.com sunt noi si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.
botanica-atelier.com poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
Produsele sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului contract si in limita stocului disponibil.
Din acest motiv botanica-atelier.com isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai gaseste in stocul magazinului sau produsele ramase se demonstreaza a fi neconforme pentru livrare din motive independente de botanica-atelier.com.
Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) reprezinta o informare a clientului din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate cu titlu de prezentare.
Preturile afisate pe site sunt exprimate in lei si contin TVA.
Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel afisat pe site in momentul plasarii comenzii.
Cumparatorul va fi obligat sa achite si toate costurile suplimentare de livrare. In cazul comenzilor care depasesc valoarea de 600 lei, costurile de livrare sunt suportate de botanica-atelier.com, pentru comenzile a caror livrare se face in aria de raspandire a Fan Courier, cu care botanica-atelier.com lucreaza in regim exclusiv. In cazul livrarilor in alte zone decat cele acoperite de Fan Courier, costurile de transport revin cumparatorului.
De asemenea, in cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON.
Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta cumparatorul.
Ne rezervam dreptul de a schimba pretul produselor prezentate pe site fara o notificare prealabila.
Ne asumam raspunderea ca valoarea comenzii plasate de dvs. nu se va modifica dupa confirmarea acesteia prin email la adresa specificata de dvs. la inregistrare.
botanica-atelier.com ofera garantia prevazuta de legislatia aplicabila, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site, precum si potrivirea lor pentru un anumit scop.
Cumparatorul este de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor se face pe propria raspundere.
Nu suntem responsabili pentru posibilele diferente de culoare intre cea afisata pe monitorul dvs. si cea a produsului sau decalajele in ceea ce priveste masura/dimensiunea produselor, datorita particularitatilor acestora.
- Garantia legala de conformitate a produselor
Toate produsele comercializate de catre site-ul nostru, beneficiaza de conditii de garantie de conformitate conform legislatiei in vigoare.
Termenul de garantie de conformitate oferit de botanica-atelier.com (inclusiv pentru vicii ascunse) este cel prevazut de legislatia in domeniu, iar garantia comerciala acordata este de 15 zile si se calculeaza de la data livrarii produsului.
Prezumtia lipsei de conformitate nu poate fi invocata atunci cand:
- este incompatibila cu natura lipsei de conformitate – lipsa de conformitate este provocata de utilizarea incorecta a produsului de catre consumator sau de uzura normala a produsului.
Produsele comercializate de botanica-atelier.com sunt noi si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
Daca sunteti persoana fizica, va reamintim drepturile dvs. ca si consumator prevazute in Legea nr. 449/2003, in special art. 9-14, si anume:
„Art. 9 – Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele.
Art. 10 – In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului sa i se aduca produsul la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, conform art. 11, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privand acest produs, in conditiile art. 13 si 14.
Art. 11 – (1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata.
(2) O masura reparatorie va fi considerata ca disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare:
– valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate;
– importanta lipsei de conformitate;
– daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator.
(3) O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu poate asigura produse identice pentru inlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.
(4) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului.
(5) In cazul repararii produsului, in acesta vor fi montate numai piese noi.
Art. 12 – Notiunea fara plata, prevazuta la art. 10 si 11, se refera la toate costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile postale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manopera, materiale utilizate si ambalare.
Art. 13 – Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:
– daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
– daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
– daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie, conform art. 11 alin. (4), fara inconveniente semnificative pentru consumator.
Art. 14 – Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.”
- Comanda
Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda angajandu-se la plata prin una din modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului.
Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.
Daca botanica-atelier.com confirma comanda integral, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.
Acceptarea Comenzii de catre botanica-atelier.com se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (via e-mail) din partea botanica-atelier.com catre Cumparator, conform careia Comanda a fost verificata, si urmeaza sa intre in procesul de livrare, fara a necesita o confirmare de primire din partea Cumparatorului.
botanica-atelier.com nu considera o comanda neconfirmata, adica pentru care nu a fost trimis email de confirmare, ca avand valoarea unui Contract.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea finala a Comenzii de catre botanica-atelier.com .
- Modalitatea de plata
Pentru cumparaturile online cu livrare prin curier:
Plata se poate efectua:
– in sistem ramburs, la livrare (numerar) catre curierul care a livrat comanda.
– prin transfer bancar (numai in cazul persoanelor juridice).
– prin intermediul cardului bancar, online, pe siteul botanica-atelier.com. Plata procesata de procesatorul international de plati: Stripe.
– numerar sau card la ridicarea comenzii din Punctul de Lucru: str. Memorandumului nr. 4, Cluj-Napoca (numai pe baza de programare in prealabil)
- Livrarea
Onorăm doar comenzile pe care le putem confirma telefonic. Este important să introduceți un număr de telefon valid atunci când plasați comanda.
Termenul de expediere a comenzii din atelierul nostru este de 1-2 zile lucrătoare cu excepția perioadelor promoționale menționate mai jos.
Livrarea se face prin curierat rapid cu unul din partenerii noștri, în functie de aria de acoperire a firmei de curierat.
Termenul de livrare este de 1-2 zile lucrătoare cu excepția perioadelor promoționale menționate mai jos. În durata de livrare pot interveni factori ce pot produce întârzieri, independent de voința noastră sau a firmei de curierat cum ar fi: condiții meteorologice nefavorabile, accidente sau blocaje rutiere. În toate aceste cazuri, veți fi contactat de către un reprezentant de vânzări de la Botanica Atelier pentru a vă comunica o nouă dată privind efectuarea livrării.
Ne rezervăm dreptul de a întarzia/refuza o livrare în cazul în care ați optat pentru plata on-line însă suma virată nu este evidențiată în conturile noastre până la termenul limită stabilit pentru vânzare.
Pentru livrarea prin curier rapid, tariful este de 21 lei, TVA inclus pentru zonele care se află în aria de răspandire a companiei de curierat și pentru o comandă a carei valoare este sub 600 lei, livrare oriunde în România. În cazul în care adresa de livrare nu se află în aria de răspândire a companiei de curierat, cumpărătorul va trebui să suporte costurile de transport cu kilometri adiționali.
Livrarea se face numai pe teritoriul României. Pentru situațiile în care transportatorul majorează tariful de livrare, ne rezervăm dreptul, la rândul nostru, să modificăm acest preț. Majorarea de preț intră în vigoare și se aplică tuturor livrărilor expediate după anunțarea majorării.
Pentru comenzi cu valoare mai mare de 600 lei, transportul este GRATUIT pentru livrările făcute în aria de răspândire a firmei de curierat. În caz contrar, cumpărătorul va suporta costurile de transport cu kilometri adiționali.
Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat dvs. în momentul în care dvs. sau o parte terță desemnată de dvs., alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor comandate.
Ne rezervăm dreptul de a nu mai onora și expedia comenzi persoanelor care nu și-au indeplinit obligațiile contractuale, pecuniare sau de altă natură față de botanica-atelier.com
De asemenea, ne rezervăm dreptul de a anula comenzile cu date de contact incomplete/incorecte în lipsa unui răspuns din partea Cumpărătorului.
După o încercare de livrare nereușită din culpa clientului, efectuată de către firmele de curierat partenere, comanda dvs. va fi considerată anulată, iar acest contract reziliat.
Ne rezervăm dreptul de a nu mai expedia comenzi persoanelor pe contul cărora se înregistrează cel mult două comenzi a căror livrare nu a putut fi efectuată cu succes.
Pentru Perioadele promoționale (Black Friday, Crăciun, Anul Nou, Paște, etc.), termenul de livrare al comenzilor plasate în intervalul desfășurării campaniei, poate fi diferit de cel afișat pe site-ul botanica-atelier.com și se va face într-un interval de până la 5 zile lucrătoare de la acceptarea și confirmarea comenzii de către operatorii noștri.
- DREPTUL DE RETRAGERE
Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.
Pentru cumparaturile online cu livrare prin curier:
Conform art. 9 din OUG 34/2014, va informam ca beneficiati de o perioada de 14 zile de la primirea coletului pentru a ne informa cu privire la retragerea din contract si returna Bunurile, fara a fi nevoit sa va justificati decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14 din OUG nr.34/2014, adica sa achitati:
– costurile suplimentare in cazul in care ati ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de Vanzator;
– costurile directe legate de returnarea produselor;
– sunteti responsabil si in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor, in conformitate cu dispozitiile OUG 34/2014.
- RETUR
Persoanele fizice au dreptul de a returna un produs achiziționat de pe site-ul nostru, în termen de maxim 14 zile, de la data achiziției, fără invocarea unui motiv anume. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să ne contactați telefonic la numărul (+4) 0752 905 217 sau să ne scrieți un email la contact@botanica-atelier.com .
În situația în care se dorește returnarea produsului nefolosit, produsul trebuie returnat în aceeași stare în care a fost livrat (rugăm ca, pe cât posibil, să trimiteți produsul în ambalajul original cu toate accesoriile, documentația completă (factura / bon fiscal și certificat de garanție), deoarece și ambalajul conține elemente de autenticitate ale produsului și producătorului, conferind clientului garanția că produsul este original).
În cazul în care produsul returnat prezintă urme de uzură, utilizare, zgarieturi, lovituri, accesorii ori documentație lipsă, ne rezervăm dreptul de a opri o sumă din valoarea produsului respectiv, sumă ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse.
Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, ne rezervăm dreptul de solicita o taxă pentru readucerea în stadiul inițial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opțiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Acestă clauză se aplică conf. O.G. 130/2000, în cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanță, aplicându-se definițiile cuprinse în O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.
De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situaîia unor abuzuri repetate săvârșite de client, inclusiv pentru refuzuri constante și repetate de preluare a comenzilor lansate pe site-ul nostru etc. fără o notificare prealabilă.
Cum se returnează un produs?
- Solicită returnarea telefonic la (+4) 0752 905 217 sau scrie un email cu solicitarea de returnare a produsului pe contact@botanica-atelier.com. După ce ați comunicat cu un reprezentat Botanica Atelier, urmați pasul 2.
- După transmiterii solicitării de retur, expediază produsul la următoarea adresă cu orice firma de curierat dorești, dar nu uita că plata expediției trebuie făcută de tine la predarea coletului. Adresa: Str. Memorandumului, nr.4, ap.11 A, Cluj-Napoca, cod postal: 400114, jud. Cluj, Romania.
- Cheltuielile de returnare vor fi suportate de către client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 30 de zile de la retur.
Pentru cumpărăturile online cu livrare prin curier:
Cumpărătorul este obligat sa notifice botanica-atelier.com intenția de a returna conform termenului stipulat in Art. 7. DREPTUL DE RETRAGERE alegând una dintre urmatoarele variante:
- a) prin înregistrarea unei cereri de retur/exercitarea dreptului de retragere;
- b) printr-o declaratie neechivocă în care sa vă exprimați decizia de retragere din contract și pe care să ne-o trimiteți scris via e-mail pe adresa contact@botanica-atelier.com sau telefonic la (+4) 0752 905 217
Contravaloarea produselor deteriorate în timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare în cazul unei returnări de produs sunt suportate de către dvs.
- Reclamatii
botanica-atelier.com raspunde in perioada de garantie pentru calitatea produselor vandute, conform legislatiei in domeniu.
Toate reclamatiile se vor formula in scris sau telefonic, de indata ce este practic posibil si in orice caz, in termenul legal de maxim 14 zile de la receptionarea comenzii de catre Cumparator prin contactarea Departamentului Relatii Clienti, scris via e-mail pe adresa contact@botanica-atelier.com sau telefonic la 0752 905 217.
Reclamatia trebuie documentata prin punerea la dispozitie a tuturor datelor relevante privand evenimentul invocat. Reclamantul trebuie sa puna la dispozitia botanica-atelier.com numarul comenzii/facturii, documentul de transport (AWB), motivul reclamatiei, fotografii (in cazul produselor neconforme/deteriorate) cauzele presupuse a fi condus la reclamatie, pretentiile clientului.
In solutionarea reclamatiei se vor avea in vedere urmatoarele etape:
- verificarea preluarii comenzii si livrarii coletului;
- analiza interna.
In vederea solutionarii reclamatiei, botanica-atelier.com poate sa decida:
- schimbul produsului reclamat pe cheltuiala sa;
- plata contravalorii marfurilor;
- respingerea reclamatiei;
Nicio reclamatie nu va fi luata in calcul daca marfa a fost modificata sau s-a intervenit in orice fel asupra ei.
Termenul de solutionare a reclamatiei va fi de maxim 10 zile de la data primirii coletului continand produsul reclamat, pentru orice alt motiv care excede prevederile Legii 449/2004, OG 21/1992 si OUG 34/2014.
- Promotii si concursuri
Stabilim regulamentele promotiilor si concursurilor pe care le organizam. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu sau pe paginile oficiale din retele de socializare.
De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site.
Comenzile care contin vouchere de discount sau valorice nu pot fi cumulate cu alte comenzi!
Promotiile sunt valabile pentru comenzile plasate si ale caror produse au fost adaugate in cosurile de cumparaturi pe durata desfasurarii campaniei si in limita stocului disponibil.
botanica-atelier.com poate anula o promotie sau un concurs fara o notificare prealabila.
IMPORTANT- Voucherele de discount provenite din aceeasi campanie promotionala NU SE CUMULEAZǍ, se va aplica un singur discount/comanda.
Prin participarea la Campanii, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, Termenilor si Conditiilor Regulamentelor Oficiale publicate si ale legislatiei aplicabile.
- Confidentialitatea datelor si comunicari comerciale
botanica-atelier.com urmeaza sa depuna notificarea prevazuta de Legea nr.677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, urmand sa fie inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal intrand sub incidenta prevederilor art.23 alin 4 din legea nr.677/2001.
Numarul de inregistrare al notificarii din Registrul General al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal:
Respectam confidentialitatea datelor clientilor si ne angajam sa nu transmitem datele personale ale acestora catre terti si sa le folosim exclusiv in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzii) si pentru informari comerciale referitoare la activitatea noastra si brandul botanica-atelier.com
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice botanica-atelier.com are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dvs. sau o alta persoana.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin posta pe adresa societarii noastre.
- Securitatea datelor si comunicarile comerciale
Datele personale colectate vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site.
Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletinele informative periodice etc. numai cu acordul prealabil al utilizatorului site-ului.
Ne obligam sa nu facem publice sau sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor nostri.
botanica-atelier.com nu promoveaza spam-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia. Comunicarile realizate de catre botanica-atelier.com prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.
- Frauda
Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului botanica-atelier.com sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul botanica-atelier.com, va fi considerata tentativa de frauda si va fi pedepsita penal conform legislatiei romane in vigoare de catre autoritatile competente.
- Limitare de responsabilitate
Nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site si orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi.
Informatiile pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal.
Informatiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel intr-un alt document sau material fara permisiunea prealabila scrisa a autorilor lor.
botanica-atelier.com nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre botanica-atelier.com a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
- Forta majora
botanica-atelier.com isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate, daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de botanica-atelier.com care includ: incendii, explozii, inundatii, conditii meteorologice extreme, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.
Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
- Colectarea automată de date cu caracter non-personal (Cookies)
În unele cazuri, este posibil ca S.C. Printflex Studio S.R.L. să colecteze informații cu caracter non-personal despre utilizatori/clienți. Exemple de informații de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit și numele domeniului website-ului de unde a fost făcută conexiunea la site.
În timpul vizionării siteului, S.C. Printflex Studio S.R.L. va putea stoca anumite informații despre utilizatori/clienți. Aceste informații vor fi sub forma unui fișier „Cookie” sau a unui fișier similar stocate pe hard disk-ul utilizatorului. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezintă un avantaj în folosul vizitatorilor, acesta permițând memorarea unor opțiuni de navigare în site precum limba în care se afișează site-ul, tipul de filtre care se aplică la afișarea unor anumite pagini, memorarea numelui de utilizator și a parolei pentru un acces rapid la conținutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu înseamnă că utilizatorului îi este refuzat accesul de navigare în site, de citire a conținutului acestuia. Cu ajutorul cookie-urilor, proprietarii de site-uri pot monitoriza și segmenta interesele utilizatorilor față de anumite zone sau aplicații ale site-ului, fapt care le permite ulterior îmbunătățirea experienței de navigare, introducerea unui conținut relevant pentru utilizator, etc.
Datele non-personale de identificare (adrese IP, date de trafic și cookie-uri) sunt date cu caracter anonim, stocate pe site și în serviciul de monitorizare a traficului Google Analytics. Aceste informații nu sunt partajate și sunt folosite doar pentru analize asupra performanței site-ului și a comportamentului utilizatorilor, rapoarte statistice.
Cu cele mai multe browsere de Internet se pot șterge sau bloca fișierele „Cookies” sau se poate primi o atenționare înaintea primirii unui astfel de fișier. S.C Printflex Studio S.R.L. recomandă utilizatorilor/clienților să consulte instrucțiunile browser-ului.
Informații privind prezența cookie-urilor pe un site
Site-ul botanica-atelier.com utilizează cookie-uri.
Informațiile prezentate în continuare au scopul de a aduce la cunoștința utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea „cookie”-urilor utilizate de site-ul botanica-atelier.com. De asemenea, sunt prezente și câteva linkuri utile legate de acest subiect. În cazul în care aveți nevoie de mai multe informații, iar ele nu se regăsesc mai jos, ne puteți contacta la: contact@botanica-atelier.com
Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile care urmează:
Acest website folosește cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.
În ceea ce numim „web 2.0”, cookie-urile joacă un rol important în facilitarea accesului și livrării multiplelor servicii de care utilizatorul se bucură pe Internet, cum ar fi:
- Personalizarea anumitor setări precum: limba în care este vizualizat un site, moneda în care se exprimă anumite prețuri sau tarife, păstrarea opțiunilor pentru diverse produse (măsuri, alte detalii, etc.) în coșul de cumpărături (și memorarea acestor opțiuni) – generându-se astfel flexibilitatea „coșului de cumpărături” (accesarea preferințelor vechi prin accesarea butonului „înainte” și „înapoi”).
- Cookie-urile oferă deținătorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului în care sunt utilizate site-urile lor de către utilizatori, astfel încât să le poată face mai eficiente și mai accesibile pentru utilizatori.
- Permit aplicațiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri să fie incluse într-un anumit site pentru a crea o experiență de navigare mai valoroasă, mai utilă și mai plăcută;
- Îmbunătățesc eficiența publicității online.
Ce este un „cookie”?
Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și ca „browser cookie”, „HTTP cookie” sau pur și simplu „cookie”) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.
Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet „pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului).
Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată: tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat web-serverului respectiv.
În sine, cookie-urile nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de Internet.
Există 2 categorii mari de cookie-uri:
- Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browser-ului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe web-site-ul respectiv sau închide fereastra browser-ului (ex: în momentul logării/delogării pe un cont de webmail sau pe rețelele de socializare).
- Cookie-uri persistente – acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (în general, depinde de durata de viață prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt web-site decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – sunt cunoscute sub numele de „third party cookies” (cookie-uri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.
Care sunt avantajele cookie-urilor?
Un cookie conține informații care fac legătura între un web-browser (utilizatorul) și un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată și reacționa în consecință. Cookie-urile asigură useri-lor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor web-site-uri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor (ex: preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului, coșuri de cumpărături sau publicitate relevantă).
Care este durata de viață a unui cookie?
Cookie-urile sunt administrate de web-servere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) și nu mai sunt reținute odată ce utilizatorul a părăsit web-site-ul și unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (”cookie-uri permanente”). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browser-ului.
Ce sunt cookie-urile plasate de terți?
Anumite secțiuni de conținut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe părți/furnizori (ex: news box, un video sau o reclamă). Aceste terțe părți pot plasa de asemenea cookie-uri prin intermediul site-ului și ele se numesc „third party cookies” pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terți trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare și politicile de confidențialitate ale deținătorului site-ului.
Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site
O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:
- Cookie-uri de performanță a site-ului;
- Cookie-uri de analiză a vizitatorilor;
- Cookie-uri pentru geo-targeting;
- Cookie-uri de înregistrare;
- Cookie-uri pentru publicitate;
- Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.
Aceste cookie-uri pot proveni de la următorii terți: Google, Facebook, SATI, Httpool, SPA.
Cookie-uri de performanță
Acest tip de cookie reține preferințele utilizatorului pe acest site, așa încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.
Exemple:
– setările volumului pentru video player;
– viteza de video streaming cu care este compatibil browser-ul.
Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor
De fiecare dată când un utilizator vizitează acest site softul de analytics furnizat de o terță parte, generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă ați mai vizitat acest site până acum. Browser-ul ne va spune dacă aveți acest cookie, iar dacă nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează și cât de des o fac. Atât timp cât nu sunteți înregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar în scop statistic. Dacă sunteți înregistrat putem ști, de asemenea, detaliile pe care ni le-ați furnizat, cum ar fi adresa de e-mail și username-ul – acestea fiind supuse confidențialității și prevederilor din Termeni și Condiții, Politica de confidențialitate, precum și prevederilor legislației în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.
Cookie-uri pentru geo-targeting
Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește din ce țară proveniți. Este complet anonim și este folosit doar pentru a targeta conținutul – chiar și atunci când sunteți pe pagina noastră în limba română sau în altă limbă, primiți aceeași reclamă.
Cookie-uri pentru înregistrare
Atunci când vă înregistrați pe acest site, generăm un cookie care ne anunță dacă sunteți înregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteți înregistrat și dacă aveți permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite să asociem orice comentariu pe care îl postați pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Dacă nu ați selectat „păstrează-mă înregistrat”, acest cookie se va șterge automat când veți închide browser-ul sau calculatorul.
Cookie-uri pentru publicitate
Aceste cookie-uri ne permit să aflăm dacă ați vizualizat sau nu o reclamă online, care este tipul acesteia și cât timp a trecut de când ați văzut mesajul publicitar. Aceste cookie-uri le folosim și pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookie-uri aparținând unei terțe părți, pentru o mai bună targetare a publicității ( de exemplu: pentru a arăta reclame despre vacanțe, dacă utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacanțe). Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stochează informații despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori. De asemenea, setăm cookie-uri anonime și prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, noi le putem folosi pentru a vă recunoaște ca vizitator al acelui site. Dacă ulterior veți vizita site-ul nostru, vă vom putea livra publicitatea bazată pe această informație.
Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
O mare parte din publicitatea pe care o găsiți pe unele site-uri aparține terțelor părți. Unele dintre aceste părți folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cât de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea câte persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeași reclamă. Companiile care generează aceste cookie-uri au propriile politici de confidențialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terțe părți pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targeta și pe alte site-uri, bazându-se pe navigarea dvs. pe acest site.
Alte cookie-uri ale terțelor părți
Pe unele pagini, terții pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei aplicații sau pentru a customiza o aplicație. Datorită modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terțele părți nu pot accesa cookie-urile deținute de acest site. De exemplu, când distribuiți un articol folosind butonul pentru rețelele sociale aflat pe acest site, acea rețea socială va înregistra activitatea dvs.
Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?
Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit unui website să recunoască un browser. Web-serverul va recunoaște browser-ul până când cookie-ul expiră sau este șters.
Cookie-ul stochează informații importante care îmbunătățesc experiența de navigare pe Internet (ex: setările limbii în care se dorește accesarea unui site, păstrarea unui user logat în contul de webmail, securitatea online banking, păstrarea produselor în coșul de cumpărături).
De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptată preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs. evidențiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor ( care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
- Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de știri, vreme, sport, hărți, servicii publice și guvernamentale, site-uri de entertainment și servicii de travel.
- Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor, preferințele de limbă ( ex: afișarea rezultatelor căutărilor în limba Română).
- Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).
- Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
- Furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator.
- Măsurarea, optimizarea și caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul userilor.
Securitate și probleme legate de confidențialitate
Cookieurile NU sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși. Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte site-uri, cookie-urile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare antivirus/anti-spyware.
În general, browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare ale cookie-urilor: perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Deoarece protecția identității este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de Internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant, în ambele sensuri, informații între browser și website, dacă un atacator sau o persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browser-ul se conectează la server folosind o rețea necriptată (ex: o rețea Wi-Fi nesecurizată).
Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere. Dacă un website nu solicită browser-ului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fiți atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.
Sfaturi pentru o navigare sigură și responsabilă, bazată pe cookies
Datorită flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri și cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate, printre care: Youtube, Gmail, Yahoo și altele.
Iată câteva sfaturi care vă pot asigura că navigați fără griji, cu ajutorul cookie-urilor:
- Particularizați-vă setările browser-ului în ceea ce privește cookie-urile, pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securității utilizării cookie-urilor.
- Dacă nu vă deranjează cookie-urile și sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.
- Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browser-ului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browser-ul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.
- Instalați-vă și actualizați-vă constant aplicații anti-spyware.
Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri.
Astfel, împiedică browser-ul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browser-ului sau să descarce software periculos. Asigurați-vă că aveți browser-ul mereu actualizat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.
Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate dacă doriți să vă bucurați de acces pe cele mai bune și cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clară a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, puteți lua măsurile necesare de securitate astfel încât să puteți naviga cu încredere pe Internet.
Cum pot opri cookie-urile?
Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi/vedea publicitate online.
Este posibilă setarea din browser, pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poți seta browser-ul să accepte cookie-uri de la un site anume. De exemplu, daca nu ești înregistrat folosind cookie-urile, nu vei putea lăsa comentarii.
Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. De regulă, aceste setări se găsesc, în „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browser-ului tău.
Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea „ajutor” a browser-ului pentru mai multe detalii.
– Cookie settings in Internet Explorer
– Cookie settings in Firefox
– Cookie settings in Chrome
– Cookie settings in Safari
Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/
17.Litigii
Orice litigiu aparut intre Utilizatori si botanica-atelier.com va fi rezolvata prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane de la sediul SC Printflex Studio SRL.